Mat som passer for alle

Mat er viktig – ikke minst på leirskole hvor aktivitetsnivået er høyt fra morgen til kveld

Alle skal finne noe de liker og alle skal bli gode og mette når de er på Fagerli, derfor er det viktig at du som gruer deg til dette forbereder oss på dine behov. Vi får oversikt over allergier og spesielle behov fra lærer, men om det er noe dere er usikre på må dere ikke nøle med å ta kontakt. Vårt kjøkkenpersonale forklarer gjerne rutiner og hjelper med å legge en plan om nødvendig.

Er det behov for å ha med egen mat har vi rutiner for det. Allergi-alternativer finnes for alle våre retter. Fagerli har ikke et eget glutenfritt kjøkken, da all matlaging foregår på samme kjøkken, men vi har gode rutiner for å sørge for at allergimaten er trygg. Her er mer info om de forskjellige måltidene.

Til frokost er det hjemmebakt brød og godt utvalg med pålegg.

Vi har også cornflakes, havregrøt og knekkebrød. Melk (også laktosefri), appelsinjuice og eplejuice i tillegg til vann finnes tilgjengelig.

Til lunsj spises matpakke som lages under frokosten. På «båldager» gir vi beskjed om at det kan lages toast som kan varmes på bålet. Det er gjerne veldig populært.

Middagsmenyen varierer noe, men alle måltider er vanlige norske retter som vi etter mange års erfaring vet at treffer de fleste.

Til kveldsmat tilbys enkelt brødmåltid – lignende frokost.