Kort oppsummert? – Det kommer til å gå bra med eleven din på Fagerli leirskole!

Her er noen ting det er fint om dere forbereder eleven på før leirskole.

På leirskolen skal eleven din holde orden på sine egne ting. Da er det lurt om eleven er med å pakke tingene sine hjemme slik at han vet hvor alt er. På ankomstdagen skal elevene ta på sengetøy selv, – kan din elev det? Og hver dag går vi leirskolelærere en runde og gir poeng på rommene, blant annet på om sengene er redd opp og om det er orden på rommet. Kanskje det hadde vært lurt å øve litt?

Vi på leirskolen minner hverandre fra tid til annen på at å reise på leirskole er for noen elever «ekstremsport». Å sove og være borte fra de hjemme i flere dager er for noen elever veldig spennende. Da kan det være lurt å øve litt på forhånd, med å ha overnattingsbesøk hjemme der det er mulig, eller å være på overnattingsbesøk hos venner der det er mulig. Uansett så tenker vi at det er lurt å ta en prat hjemme om hvordan det er å skulle dele rom med andre.

Og så er det tid for mat.

På Fagerli leirskole er vi kjent for å ha veldig god mat. Og kjøkkenpersonalet gjør alt de kan for at elever og lærere med særlige behov også skal kose seg når det er mat. (Det er lettere å tilpasse når vi vet om særlige behov før elevene kommer på leirskolen!) Og det er vi god på! På leirskolen sitter vi ved langbord og spiser sammen med mange andre i en spisesal. Vi er rett og slett opptatt av bordskikk og trivelige måltid, for alle, på Fagerli.

Dagsplan, sånn cirka:

07:15 vekking

07:45 frokost

08:45 Gruppeaktiviteter

09:30 Undervisning / resultat rominspeksjon

10:30 Ut på tur / opplegg

15:00 Tilbake til leirskolen. (15:30 torsdag)

15:30 middag (18:30 torsdag)

16:30 Gruppeaktivitet

18:30 Klassens time

20:30 Elevunderholdning

21:30 På rommet

22:00 Natta!