Elevloggen Øren Skole, uke 42

Blogg Mandag
Vi ble dratt ut av senga klokka seks, av de irriterende foreldrene. Da vi kom til skolen så vi en hel saueflokk med barn og foreldre. Det var også en gigantisk, lilla dobbeltdekker utenfor skolen. Lærerne telte oss nesten hundre ganger, det var nesten som om de ønsket at halvparten av elevene var glemt. På bussen begynte det plutselig å stinke forferdelig ekkelt. Først trodde vi det kom utenfra, men etter hvert fant vi ut at det kom fra doen. Det stinket som råttent egg. Det var GRUSOMT. Når vi så ut, så vi en kjempefin utsikt. Solen skinte rett gjennom gardinene. Det var en laaaaaaaaaang busstur. Etter fire timer var vi framme.
Førsteinntrykk var at det ikke var så høyt oppe på fjellet her, men ganske mange hytter. Selve leirskolen var veldig fin. Vi ble møtt av en småskjeggete, hyggelig og morsom mann. Det var også en snill og morsom dame med en liten baby. Det er mange forskjellige dialekter å høre her. Først fikk vi vite hvor vi skulle sove. Utsikten var veldig fin. Alle rommene var oppkalt etter steder i områdene. Det var køyesenger som vi har prøveligget i og som var super digge.
Til middag hadde vi blomkålsuppe og verdens beste kjøttkaker med poteter, brun saus og grønnsaksmix.
Her på Fagerli har de en egen natursti med 10 spørsmål. Rundt omkring på stien var det tavler med fakta tekster. Nå har vi ikke tid til å skrive mer fordi vi skal ut å leke. Fotball? Sisten? Fresbeegolf? Kikke på jentene? Spionere på guttene? En ting er sikkert vi skal ha en gøyal kveld.

Blogg tirsdag
Vi ble vekket av en forferdelig kubjelle kl 7:15. Vi prøvde å drøye så lenge som mulig. Etter det kledde vi på oss fort og gikk ned til frokost klokka 7:45. Vi spiste brød og pålegg, det var også mulig å få helt vanlig havregrøt. Etter det gikk vi inn i peisestua og fikk informasjon om hva vi måtte ha på oss og ha med siden vi skulle på tur. Vi tasset opp på rommene våre for å kle på oss, så tok vi på oss en grusom tung sekk med mange ved kubber i og så var vi på vei. Når vi kom til første post brakk en av oss beinet (slapp av ingen ble skadet – det var bare på tull) og vi måtte lage en båre og noe som støttet benet. Etter det gikk vi videre, når vi kom fram til andre post spiste vi. På neste post lagde vi bål og alle samarbeidet fint så vi fikk opp bålet. På bålet grillet vi pinnebrød. Neste stasjon handlet om bæsj og det var vi ikke dritgode på. Turen tilbake var våt og sølete, så mange hadde badebasseng i skoene sine. Når vi kom tilbake var kiosken åpen og alle gikk helt bananas. Middagen var kjempegod og vi fikk gele til dessert, men det skjedde et liiite uhell under middagen: en av gutta velta hele kanna med vaniljesaus. Så var det gruppearbeid og litt underholdning. God natt!

Blogg onsdag

7.15 ble vi vekket av den grusomme, øredøvende, forferdelige KUBJELLA… og ikke nok med det den kom hele to ganger.:-( Til slutt kom vi oss til frokost. Alle sammen. Det føltes som om brødskivene bare hadde blitt tørrere og tørre for hver dag. Etter frokost ble det noen fine, hyggelige og bra aktiviteter. Aktivitetene var Bruskasseklatring (det var skinnsykt gøy og skummelt) så var det kano. Kanoene ble spist opp av beverene… så var det ridning med verdens beste ponnier- my little ponny. Også var det pil og bue. Tenk deg dette: Mange 7.klassinger…Piler og buer… neida alle lever fortsatt(enn så lenge). Etter vi var ute forta alle seg bort til kiosken for å komme langt fram i køen(ca 120000m). Så var det middag. Middagen besto av tomatsuppe til forrett og sjømat til hovedrett(den var super duper god!!!!) Etter middagen var det gruppe samling. Så nå sitter vi i den harde, rare, klare, myke sofaen. Ja da var vi ferdige takk for oss.HADET!

Blogg torsdag
Natt til i dag sov noen av guttene i gapahuk, de ble som istapper. De andre ble vekket av bjella og jeg tror at alle her misliker den bjella som vekker oss. Vi gikk på en kjempelang tur, men det var en fantastisk utsikt fra toppen. Noen ble veldig våte å tråkket i bekken mange ganger. Siste etappe klatret vi opp på fjellet. Det var slitsomt og bratt. Deilig vær var det og, bare et lite vindkast i løpet av dagen. Da vi kom på toppen så vi flere fjelltopper i horisonten og det var masse snø. Vi gikk 1 mil, men det var ikke slitsomt. På vei tilbake ble vi hentet i en grønn buss, med en kul bussjåfør som var veldig kul og glad. Han kjørte veldig bra. Det var også noen som ikke var med på fjelltur. De var i stallen hele dagen og koste seg der. De fikk både stelt med hesten og ridd. Nå venter siste middag på Fagerli leirskole. Vi krysser fingrene for taco. #gutteblogg