Lysheim / Wennersborg – Loggen, uke 41

Mandag:
Klokka 08:30 dro vi fra skolen. Det var en morsom busstur, noen elever lagde adjektiv historie. Noen andre tulla og lo masse. Da vi kom til Veggli vertshus møtte vi på den andre skolen, vi var litt sjenerte, men det var mer spennende. Det lå tåke over vannet, og på gresset var det rim. På veien så vi en hytte som noen hadde malt en svart rev på veggen. Når vi begynte og nærme oss fikk noen sommerfugler i magen. Det var mange brå svinger på veien. Det var gress på taket til noen av hyttene. Da vi kom frem så møtte vi noen av de som jobbet her. Vi gikk ut av bussen, og hadde et lite møte foran hovedbygget med noen som jobbet der. Vi fikk utdelt rom eller stabbur, så begynte vi å pakke ut. Mange elever syntes det var vanskelig å ordne senga, men vi klarte det til slutt. Etter det hadde vi et møte i peisestua. Da fikk vi et arbeidsheftet og skrev opp dagsplanen. Og snakka litt om dagene. Etter en liten stund var det middag. På menyen i dag var det blomkålsuppe til forrett og kjøttkaker med poteter og grønnsaker til hovedrett. Blomkålsuppa var det noen som syns var god, men noen andre likte det ikke så godt. Etter middag gikk vi på en natursti og svarte på 10 spørsmål. Når vi kom tilbake hadde vi fritid og grupper.

Tirsdag:
Klokken 07:15 ble vi vekket av en forferdelig kubjelle. Klokken 07:45 satt vi nede i spisesalen, klare for frokost. Vi fikk servert brødskiver med masse godt pålegg, og de som ville kunne ta havregrøt. Etter det hadde vi en kort samling i peisstuen, hvor vi gjennomgikk kort om karttegn. Klokken 11:00 ruslet vi fra Fagerli, alle sammen klare for tur. Vi gikk opp i skogen bak Fagerli, og hadde en kjempefin tur. Vi delte oss opp i to grupper og fulgte hver vår leder. Under veis på turen hadde vi masse ulike oppgaver og utfordringer vi måtte gjennom. Vi måtte blant annet lage bårer, tenne bål og finne ut hvilket dyr som hadde bæsja! Så var det middag. Det var pølser og potetmos med gele til dessert. Og klokken 17:00 var det grupper. Kjøkken, ute/rydde, avis og blogg. 😀

Onsdag:
Alle ble vekket av den plagsomme kubjella cirka klokken 07:15. etter det fikk vi litt fri tid og spiste en deilig frokost. Til frokost fikk vi tid til å smøre matpakke til den morsomme turen. Vi tokk på oss nok klær til aktivitetene vi var på. Vi fikk velge mellom hest, kano, pil og bue og kasseklatring. Vi spiste lunsj cirka 12:30. etter vi hadde gjort våre aktiviteter var det lunsj vi tente på bål og hadde det fint. Det begynte og snø som gjorde dagen til noen som var på kano litt kjip, uansett ble det bedre etter en dusj. Da vi kom tilbake var det kiosk klokken 15:00 alle sto i kø og var glade får å få kiosk.Middagen ble som vanlig servert klokken 16. På menyen i dag, var det fisk. Noen var litt skeptiske til fisken, men det var veldig mange forskjellige typer. De aller fleste fant noe de likte godt. Fiskegratengen og torsken var kjempegod. Etter middagen var det gruppesamling, og etter det er det klassemøter. Vi gleder oss også veldig til underholdningen i kveld.

Torsdag:

I dag våknet vi av en forferdelig kubjelle klokka: 07:15. Vi gikk ned trappa og inn i spisesalen for å spise frokost klokka: 07:45. Alle var syyyykt trøtte og sov halvveis i salen. Etter frokost dro vi ut på tur. Vi kjørte en stappa buss det var til og med flere som måtte stå. Bussturen tok ca. 5 minutter. Når vi kom i gang med turen så virka de fleste ganske glad, men også ganske trøtte. Da gikk det en stund før vi fikk en pause. Turen var ganske lang og det føltes ut som vi hadde gått i en evighet. Det var så sterk vind at vi holdte på å dø. Men de fleste hadde det gøy. Etter mange timer kom vi tilbake til Fagerli. Alle fikk kake som belønning!