Kleppe-Loggen uke 34

Kleppeloggen!

Mandag
Alle i klassen stod opp grytidlig. Når vi kom fram på Bergen togstasjon var det helt stille. Da vi kom inn på toget stod det foreldre utenfor og vinket, det mer som ut som en begravelse en farvel. På toget satt det to jenter som hadde en annen jente på fanget som sov. Jenten som sov var litt for lang slik at alle gikk inn i foten hennes. Hver gang noen gikk inn i foten hennes ristet hun. Når vi kom ut av toget gikk vi en helt annen vei enn det vi skulle. Så kom bussjåføren ut av bussen og viste vei til bussen. Det var for mange personer til at det skulle være plass på bussen, så det kom en minibuss. På den store bussen så var det fire gutter som sang og det var tre gutter som ble sur, de syntes at sangen var irriterende. På den andre bussen var det en jente som ble lei seg på grunn av at hun glemte jakken sin på toget. Da vi kom fram på leirskolen var det mange som var spent på rommene. Når vi hadde fått alle beskjeder og alt annet så fikk vi rom og måtte pakke ut ting. Vi hadde samling i peisestuen. Vi hadde skogsløype som var 3km lang. En gruppe jenter gikk seg vill men tydeligvis fulgte det en annen gruppe gutter etter. Etter turen fikk jenta vite at jakken var funnet og den ble hentet.

Tirsdag
Det første vi hørte om morgenen var den forferdelig bråkete lyden av en kubjelle. Klokken var 07:45 og det var frokost. Vi smurte niste, læreren måtte vise oss hvordan man pakker matpapir, du skjønner vi er vant til matboks. Klokken var 08:45 og vi hadde hatt en time med frokost, og det var grupper. Gruppene er foto/blogg, avis, kjøkken og rydding. Klokken 09:15 var det en kort samling om dagens tur. Ca. 10:30 gikk vi avgårde på en ’’kort’’ tur. Vi gikk i to grupper. Det var en nydelig tur, det var tre oppgaver. 1. Spjelke bein og lage båre. 2. Lage pagodebål. Når vi hadde fått fyr på bålet grillet vi pinnebrød. 3. Naturoppgave av å gjette dyreavføring og finne spesielle naturgjenstander. Så kom den første gruppen tilbake til leiren og alle dusjet. Den andre gruppen kom litt etter. Klokken 16:00 var det middag. Til middag var det pølse, potetstappe og grønnsaker. Til dessert var det gele med vaniljesaus, det var kjempegodt. Vi synes at dagene er lengre på leirskolen enn på Kleppe skole. Men det er mye gøyere.

Onsdag
I dag var vi delt i 4 grupper. Nå skal jeg fortelle om kanoturen.
Først så måtte alle jentene finne en gutt men 4 gutter fikk sitte sammen.
Jeg satt i en oransje kano. Så padlet vi og det var gøy.
Så måtte vi øve på å padle vi måtte snurre til venstre og til høyre.
Så skulle vi padle i motstrøm og mot vind det var skikkelig vanskelig.
På veien så vi en bever hytte og den var super svær. Så spiste vi, men vi hadde glemt fyrstikker så vi fikk ikke bål men alle prøvde å få fyr på rare måter.
Så hadde vi stjerneorientering og så traff jeg og de jeg var med en som hadde fiskestang og han var en gammel leirskolelærer. Så dro vi hjem og vi måtte kjøre gjennom to steiner så skjedde det ikke noe mer.
Og noen var på bruskasseklatring, først måtte vi hente bruskassene. Så klatret vi, det var gøy.
Vi var med hestene. Det var fire store hester i stallen til Fagerli. Noen syntes at hestene var litt skumle og store, men alle turte å ri. Når vi kom ned til stallen måtte vi ta på oss litt rare dresser og støvler. Hestene var på beite så vi måtte hente hestene og ta dem med inn i stallen. Når hestene var inne måtte vi pusse hestene så de ikke hadde støv på seg. Så måtte vi ta på salen og tøylene. Vi var elleve stykker så vi måtte dele på å ri. Når vi gikk satt en på hesten og den andre måtte leie hesten. Når vi kom fram måtte vi knyte hestene fast i trær. Så kunne vi spise maten vår. Etter vi hadde spist hadde vi stjerneorientering i skogen. Etter stjerneorienteringen hadde vi tid til å kose med hestene. Så måtte vi ri/gå tilbake til stallen. Når vi kom tilbake til stallen måtte vi ta av salen og tøylene. Så måtte vi gi hestene vann og børste de. Etter det måtte vi leie hestene ut på beite igjen. Så måtte vi koste hele stallen, og så måtte vi ta av oss støvlene og dressen. Så gikk vi opp igjen til leirskolen og spiste middag.
Jeg var på pil og bue gruppen og det var gøy vi hadde konkuranser og å bli Robin Hood, Willhem Tell og en jente ble Robin og en gutt ble Willhem, og vi skjøt pil og bue vær for oss og jeg traff den gule blinket 2 ganger, men vi tapte. Vi hadde en mann der som viste oss men etter vært tror jeg han ble lei av oss fordi han stakk men det var fordi han egentlig ikke jobber fult og han skulle lære en dame å gjøre det alene.

Torsdag
Det var en strålende dag her på Fagerli leirskole, la meg fortelle dere hele fortellingen…
La meg begynne med hestene. Meg og min morsomme venn fikk en ny bestevenn….. Det var altså en hest, men en søt hest;)
Vi red en tur på hestene…THE END…..neida.
Men hos oss andre derimot måtte vi gå opp til Birgitshovda, vi måtte gjennom mye rart som skogstroll og fjelløver. Men det verste var at vi måtte over flere vulkaner og måtte sloss mot giganorme skrukketroll.
Så var det litt senere på turen, da begynte det plutselig å regne fult av kreklingbær. Da måtte vi søke ly under bakken, da vi kom under bakken fant vi ut at det ikke regnet kreklingbær, det var bare to folk som kastet det på oss.
Når vi endelig kom på toppen begynte det å regne meteorer, vi løp så fort vi kunne til bussen, da vi kom fram var sjåføren punktert så vi måtte gå hjem.
!DETTE VAR SLUTTEN PÅ KLEPPELOGGEN! Hahah dere fikk ikke høre om FREDAGEN!!!!!!